MT Højgaard og Silicor Materials indgår stor kontrakt

19. juni 2015


Koncernen har netop underskrevet en betinget kontrakt til en værdi af cirka 1,5 milliarder kroner om opførelse af en fabrik i Island.

Vil du vide mere?
Kontakt os

MT Højgaard underskrev i dag en kontrakt med Silicor Materials, som producerer silicium i høj kvalitet beregnet til solceller, om at opføre en fabriksbygning på 121.000 kvadratmeter ved industriområdet Grundartangi, 40 km fra Reykjavik i Island. Fabrikken skal benyttes til at producere silicium til solceller.

Gennem mere end et år har MT Højgaard samarbejdet med Silicor og ydet rådgivning om optimering af byggeprojektet.

- Denne proces er et mønstereksempel på, hvordan vi som rådgiver og entreprenør kan tilføre værdi ved at være med helt fra de indledende faser af et byggeprojekt. Undervejs har vi optimeret konstruktionerne og tilpasset bygningerne, så Silicor får mest kvalitet for pengene i forhold til både planlagt produktion og fremtidig fleksibilitet, siger Jóannes Niclassen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Ud over opførelsen af bygningerne skal MT Højgaard stå for design, projektering og rådgivning. Detailarbejdet begynder nu med udgangspunkt i det materiale, der er udarbejdet i forhandlingsperioden. Byggeriet forventes afsluttet i 2018.

Fabrikken er MT Højgaards første projekt i Island i nyere tid. Det styrker virksomhedens Nordatlantiske division, der i forvejen er aktiv i Grønland og på Færøerne.

- Industri i denne skala tiltrækker ofte andre store produktionsanlæg, og vi udfører gerne opgaver i Island, der passer til MT Højgaards risikoprofil. Samtidig passer det konkrete projekt perfekt til MT Højgaards strategi om at være med fra starten og på den måde optimere projektet, så vi kan levere hurtigt, effektivt og i høj kvalitet, siger Torben Biilmann, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Kontrakten har en værdi af cirka 1,5 milliarder kroner. Den er betinget af, at Silicor Materials får den endelige finansiering formaliseret, hvilket nu kan afsluttes. Opgaven forventes at få positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i projektets løbetid, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling.

Forventninger til den fremtidige økonomiske udvikling er i deres natur forbundet med risici og usikkerhedsfaktorer, hvilket indebærer, at den faktiske udvikling kan afvige væsentligt fra det forventede.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies