Enemærke & Petersen tildelt ny stor renoveringsopgave

24. september 2013


34 boligblokke i Langkærparken i Tilst ved Aarhus skal fremtidssikres og energirenoveres for 370 mio. kr.

Vil du vide mere?
Kontakt os

AL2bolig har i dag offentliggjort, at Enemærke & Petersen a/s – en dattervirksomhed i MT Højgaard-koncernen – er valgt som totalentreprenør for renovering og modernisering af boligbebyggelsen Langkærparken i Tilst ved Aarhus. Bebyggelsen udspringer af Sydjyllandsplanen, er opført i perioden 1960-1975, og har 860 boliger fordelt på 34 blokke i tre etager.

I alt skal ca. 45.000 m2 facader renoveres med nye energifacadeelementer og vinduer, nye køkkener og renoverede badeværelser. Fire blokke skal desuden totalrenoveres og omdannes til seniorboliger. Generelt bliver renoveringen til energiklasse 2010, men det sker på en måde, så boligblokkene gradvis kan forbedres til energiklasse 2020. Renoveringen vil ske i etaper over en treårig periode og skal afsluttes medio 2016.

Bygherren har valgt Enemærke & Petersen på grundlag af pris, totaløkonomi, arkitektur samt tid og planlægning.

- Vi er stolte over at være valgt til denne udfordrende opgave, som vil tilføre stor værdi til Langkærparkens beboere. Vi har beboeren i centrum gennem hele processen, hvor vi lytter og lader beboeren få mulighed for forskellige tilvalg. Vi gennemfører renoveringen med færrest mulige gener for beboeren samtidig med, at vi fastholder et stærkt fokus på en god totaløkonomi med energirigtige og bæredygtige løsninger. Vi ser frem til et godt samarbejde med både beboere, bygherren og de øvrige samarbejdspartnere, siger administrerende direktør Svend R. Hartmann, Enemærke & Petersen.

Langkærparken er det første projekt under en rammeaftale initieret af AL2bolig og støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der skal sikre bedre, billigere og hurtigere energifacaderenovering på denne og lignende opgaver.

Opgaven kommer i forlængelse af en række andre store og lignende renoveringsopgaver, som Enemærke & Petersen har vundet i de senere år, heriblandt Vapnagård i Helsingør og Rosenhøj i Aarhus.

Kontrakten forventes underskrevet, når fristen for indsigelser udløber. Aftalen forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i projektets løbetid, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies