MT Højgaard pålagt ansvaret i offshore-sag

3. august 2017


Supreme Court i London har i dag truffet endelig afgørelse om, at MT Højgaard er ansvarlig for omkostningerne vedrørende grouted connections på offshore-projektet Robin Rigg. Som følge af en tidligere foretaget hensættelse har afgørelsen ikke betydning for MTH GROUPs forventninger til omsætning og resultat før særlige poster for 2017, men særlige poster vil blive påvirket af sagsomkostninger til det samlede retsforløb.

Vil du vide mere?
kontakt os
Supreme Court i London har i dag afgjort, at MT Højgaard er ansvarlig for omkostninger til reparation af fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg ud for Skotlands vestkyst. Afgørelsen er endelig. I 2007-2009 designede, fremstillede og installerede MT Højgaard fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg ud for Skotlands vestkyst. Efter parken blev taget i brug, blev der konstateret svagheder i betonsamlingerne (”grouted connections”) som følge af fejl i den dengang gældende internationale standard, som var udstedt af DNV.

Mølleparkens bygherre, E.ON Climate and Renewables, hævdede, at MT Højgaard var ansvarlig og skulle betale erstatning, særligt til udbedring af svaghederne. MT Højgaard afviste kravet med henvisning til, at den gældende standard var fulgt som krævet af bygherren. Supreme Court har med sin afgørelse i dag pålagt MT Højgaard ansvaret.

Afgørelsen har ikke betydning for MTH GROUPs forventninger til omsætning og resultat før særlige poster for 2017, men særlige poster vil blive påvirket af sagsomkostninger til det samlede retsforløb.
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies