MT Højgaard og PensionDanmark indgår betinget aftale om byggeri i Sorgenfri

16. september 2016


På den tidligere politistation i Sorgenfri skal MT Højgaard opføre en nyfortolkning af en karrébebyggelse for PensionDanmark. Aftalen har en værdi af 368 mio. kr.

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaard og PensionDanmark har indgået betinget aftale om, at MT Højgaard skal opføre et byggeprojekt på Hummeltoftevej ved Sorgenfri Station i Virum med PensionDanmark som bygherre og investor. Byggeriet vil indeholde 148 boliger på i alt 15.400 kvadratmeter, 1.500 kvadratmeter butiksareal samt godt 7.500 kvadratmeter kælder.

- Det er et spændende boligprojekt med en anderledes fortolkning af den klassiske karréstruktur, hvor de murede bygningskroppe samles omkring et frodigt gårdrum i flere niveauer. Alle boliger opføres i høj kvalitet med vægt på funktionalitet og bæredygtighed. Boligerne vil alle have et privat udeareal i form af altan eller egen have, og der vil være privat parkering i konstruktionen, siger Christina Jørgensen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Byggeriet opføres på den grund, hvor Lyngby Politistation lå. Det er i et område, hvor der sjældent udbydes arealer til opførelse af nybyggeri, og hvor der nu skabes rammer for et trygt og grønt miljø tæt på stationen og Lyngbys dynamiske centrum og samtidig med kort afstand til København. MT Højgaard har haft købsaftale på grunden og arbejdet med udviklingen af projektet igennem længere tid.

- Ejendommen er udviklet i et godt samarbejde med Freja ejendomme A/S, Lyngby-Taarbæk Kommune og med en udvidet borgerinddragelse. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med realiseringen af den nye bebyggelse samt forskønnelsen af Hummeltoftevej, der vil løfte hele området omkring Sorgenfri Station, siger Christina Jørgensen.

Kontrakten har en værdi af 368 mio. kr. og er betinget af en ny lokalplan, der forventes godkendt i efteråret 2016. Opførelsen af byggeriet forventes påbegyndt primo 2017, og byggeriet vil vare cirka to år. Opgaven vil have positiv virkning på koncernens omsætning og resultat for 2017 og frem, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte udmeldinger til den økonomiske udvikling for 2016.

Forventninger til den fremtidige økonomiske udvikling er ifølge deres natur forbundet med risici og usikkerhedsfaktorer, hvilket indebærer, at den faktiske udvikling kan afvige væsentligt fra forventningerne.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies