MT Højgaard skal opføre 17 stationer til Cityringen

3. november 2014


Metroselskabet tildeler MT Højgaard opgaven med at færdiggøre stationerne til den kommende metrostrækning, Cityringen. Kontraktsummen er ca. 570 mio. kroner.

Vil du vide mere?
KOntakt os

De 17 stationer på Københavns kommende metrostrækning kommer til at fremstå i fem forskellige facadematerialer og får blandt andet specialfremstillede lofter. Apteringsarbejdet bliver udført af MT Højgaard, der i dag vandt opgaven i konkurrence med to tyske bygge- og anlægsvirksomheder.

For MT Højgaard er det den anden store opgave i forbindelse med udvidelsen af metroen, da virksomheden også stod for opførelsen af kontrol- og vedligeholdelsescentret, CMC, som blev afleveret i april i år til tiden og inden for budgettet.

- På CMC havde vi et godt samarbejde med både Metroselskabet og italienske Ansaldo, og derfor fortsætter vi med samme team af medarbejdere i MT Højgaard til at lede denne opgave. Inden for aptering og facader har vi nogle meget kompetente medarbejdere, som leverer unikke løsninger til en række af landets største virksomheder og organisationer, som bl.a. Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet, og nu ser vi frem til, at disse evner vil komme alle københavnerne og byens gæster til gode, siger Peter Falkenham, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Der var stor succes med at have lærlinge tilknyttet opførelsen af CMC, og Peter Falkenham forventer, at denne opgave også vil bidrage til at uddanne fremtidens arbejdskraft.

- Opgaven er relativt varieret og varer i cirka tre år, hvilket giver gode forudsætninger for at tage lærlinge, både for os selv og for vores underentreprenører, siger Peter Falkenham.

Facaderne på de 17 stationer vil variere afhængig af de enkelte stationers funktion og bestå af terrakotta, kalksten, granit og tegl. Alle stationer får gulv af grå granit, mens design og interiør vil variere. Entreprisen omfatter foruden vægbeklædning, gulve, vægge og lofter også værn og rækværker, ovenlys og riste, døre og belysning og el mv.

Apteringen begynder i efteråret 2015 og forventes afsluttet i januar 2019. Opgaven, der har en værdi af ca. 570 mio. kroner, forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i projektets løbetid, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling. Kontrakten forventes underskrevet, når fristen for indsigelser udløber.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies