MT Højgaard opfører nyt domicil for Nordea Bank

29. oktober 2013


MT Højgaard og Nordea Ejendomme har indgået aftale om opførelse af nyt domicil til Nordea Bank på cirka 46.000 kvadratmeter. Aftalen har en værdi af DKK 873 mio.

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaard og Nordea Ejendomme har i dag underskrevet kontrakt om, at MT Højgaard skal opføre nyt domicil til Nordea Bank i Ørestaden i totalentreprise. Kontrakten har en værdi af DKK 873 mio. og omfatter to bygninger på tilsammen cirka 46.000 kvadratmeter plus cirka 14.000 kvadratmeter kælder. Slutinvestor på domicilet bliver PensionDanmark, Lægernes Pensionskasse og Nordea Liv & Pension.

Der bliver tale om et bæredygtigt byggeri, som er screenet til at kunne opnå platin-certificering i mærkningsordningen LEED.

Forud for kontraktindgåelsen har Nordea Ejendomme og MT Højgaard indgået en samarbejdsaftale, og de to parter har i mere end et halvt år arbejdet sammen om at planlægge og optimere projektet.

- Vi ser mange fordele for både os og vores kunder i at samarbejde på den måde. Når vi i fællesskab har god tid til at gennemgå designet, materialevalget, budgettet og tidsplanen, får kunden fuldt overblik over sammenhængen mellem pris og kvalitet. Sammen med Nordea Ejendomme og de øvrige parter i teamet er vi kommet frem til mange værdiskabende tiltag, der optimerer både byggeprocessen og det endelige domicil. Den her samarbejdsmodel sikrer Nordea Ejendomme et kvalitetsbyggeri med en god totaløkonomi, siger Lars Fuhr Pedersen, senior projektdirektør i MT Højgaard.

Byggestart er ultimo marts 2014, og byggeriet forventes færdigt i efteråret 2016. Aftalen forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i projektets løbetid, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies