MT Højgaard holder fokus på lønsomheden

22. maj 2013


Ordrebeholdningen blev øget til 6,4 mia. kr. i første kvartal 2013. Regnskabet for årets første kvartal var fortsat præget af afvikling af gamle projekter.

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaard-koncernens omsætning blev 1,5 mia. kr. i første kvartal 2013. Som forventet fik koncernen et underskud på 69 mio. kr. primært som følge af lav aktivitet og svag lønsomhed i tidligere kontraherede projekter.

Effektivisering og risikostyring er fortsat i fokus. En lang række tiltag er gennemført planmæssigt, og lønsomheden forventes forbedret, efterhånden som ordrebogen fyldes med sunde projekter.

For 2013 som helhed forventer ledelsen fortsat en omsætning på omkring 7 mia. kr. og et lille positivt resultat før skat. Den fulde effekt af implementerede tiltag ventes først næste år.

God tilgang af nye opgaver

Nye ordrer udgjorde 1,8 mia. kr. i årets første kvartal. Det er omkring 400 mio. kr. mere end i den tilsvarende periode sidste år. Ordrebeholdningen udgjorde dermed 6,4 mia. kr. ved kvartalsskiftet imod 6,1 mia. kr. ved udgangen af 2012.

- Vi er blevet markant mere omhyggelige med projektgranskning og priskalkulering i hver enkelt af de nye projekter, vi tager ind. Markedet er fortsat svagt, men vi oplever en pæn tilgang af ordrer, og det tager jeg som udtryk for, at vi er konkurrencedygtige og at den tillid, MT Højgaard-koncernen har opbygget gennem årtier, fortsat er hos kunderne. Samtidig kan vi se, at lønsomheden i de enkelte projekter som helhed er tilfredsstillende, siger MT Højgaards adm. koncerndirektør Torben Biilmann, der tiltrådte for et halvt år siden.

Se del- og årsrapporter

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies