MT Højgaard nedjusterer 2012-forventningen og styrker kapitalgrundlaget med 300 mio. kr.

22. januar 2013


Forventningen til koncernens resultat for 2012 nedjusteres til en resultatgrad i niveauet -5%

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaards bestyrelse forventer nu en resultatgrad på omkring -5% (før skat-margin) mod tidligere forventet -2%.

Forringet resultat i fjerde kvartal 2012

Koncernens nye ledelse har gennemgået porteføljen af projekter, og dette har medført en øget hensættelse til såvel igangværende som tidligere afleverede projekter.

Enkelte afleverede projekter tilstræbes bragt til en hurtig afslutning, og der er i den forbindelse netop indgået et forlig, som belaster resultatet, men som betyder, at likviditeten er styrket med over 100 mio. kr. her i starten af 2013.

Forliget og de forøgede hensættelser ændrer ikke på de tidligere foretagne vurderinger i relation til grout-problematikken (jf. tidligere omtale heraf). Den økonomiske udvikling i dattervirksomhederne er samlet set i overensstemmelse med de hidtidige forventninger.

Den nye adm. koncerndirektør Torben Biilmann siger om resultatet:

- Siden min tiltræden den 1. november er organisationen ændret, og der er etableret klare ansvarsområder og mål, som fremover skal opfyldes. Der er ligeledes foretaget en grundig oprydning i hele virksomheden, og det har nu ført til, at resultatet for fjerde kvartal bliver væsentlig ringere end tidligere forventet.

Omsætningen i 2012 ventes at blive 9,8 mia. kr. Det er i overensstemmelse med forventningerne om en lidt højere omsætning end året før (2011: 9,3 mia. kr.).

Det langsigtede mål for lønsomheden er fortsat 5%

Som led i den igangværende turnaround vil der i løbet af 2013 blive udarbejdet en ny koncernstrategi. Den langsigtede finansielle ambition er fortsat  en resultatgrad på 5%, hvilket den adm. koncerndirektør er overbevist om er realistisk:

- Jeg har tidligere været på denne rejse og bevist, at det er muligt at skabe resultatet i det danske bygge- og anlægsmarked, siger Torben Biilmann og fortsætter:

- Udover aktiviteterne i modervirksomheden omfatter koncernen en godt sammensat og lønsom portefølje af dattervirksomheder, så med de nu gennemførte tiltag og ændringer, er jeg sikker på, at der kan skabes en velindtjenende koncern i løbet af de kommende år.

Resultaterne i 2013 og 2014 vil fortsat være præget negativt af tidligere projekter med svag lønsomhed. Hertil kommer, at kapaciteten ikke kan nedbringes lige så hurtigt som ordreind-gangen.

De senest gennemførte tiltag omfatter:

  • Der er etableret en markant mere stringent og grundig vurdering af nye opgaver
  • Der fokuseres nu betydeligt på sammensætningen af projektporteføljen
  • Styringen af de enkelte projekter er væsentligt forstærket
  • Organisationen er blevet forenklet og mere fokuseret med selvstændige profitcentre, og der er sket væsentlige ændringer i ledelsen

Forventninger til 2013

For 2013 forventes en omsætning i niveauet 7 mia. kr. Nedgangen i forhold til 2012 er i overensstemmelse med de forstærkede krav til lønsomheden.

Som følge af de gennemførte tiltag forventes et lille positivt resultat før skat i 2013, hvilket er en markant forbedring i forhold til 2011 og 2012. Resultatforventningerne er påvirket af den svage indtjening på ordreporteføljen, som svarer til ca. 60% af den forventede omsætning.

Kapitalgrundlaget styrkes

Som følge af det forringede resultat for 2012 har koncernens to ejere – Højgaard Holding (54%) og Monberg & Thorsen (46%) – besluttet at imødekomme anmodningen om at forøge MT Højgaards aktiekapital med 300 mio. kr.

Udvidelsen sker ved kontant indbetaling og styrker derfor straks kapitalgrundlaget og likviditeten. Egenkapitalandelen forventes derfor fortsat at være over 20% i 2013.Koncernens årsrapport for 2012 er fortsat planlagt offentliggjort den 5. marts 2013.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies