MT Højgaard skal renovere 544 rækkehuse i Albertslund

15. juni 2012


Rækkehuse i Albertslund Syd skal renoveres for 520 mio. kr.

Vil du vide mere?
KOntakt os

BO-VEST har valgt, at MT Højgaard skal være totalentreprenør til den næste store fase i den igangværende renovering af bydelen Albertslund Syd. Opgaven har en værdi på 520 mio. kr. og omfatter 544 rækkehuse. Arbejdet ventes i gang ultimo august og vil løbe over tre år.

Renoveringen er en del af ”Masterplan Syd”, hvor en modernisering af etagehusene var første fase i 2009. Nu er turen kommet til rækkehusene. Renoveringen fokuserer i høj grad på energieffektivitet og bygger blandt andet på ”Albertslund-konceptet”, der blev hædret af Nordisk Ministerråd ved kåringen af Albertslund som Årets Energikommune 2011.

MT Højgaard blev nummer et på kriterierne pris, kvalitet og proces.

- Vi er stolte over at være valgt i konkurrence med en række andre bydende og ser frem til samarbejdet med BO-VEST, Albertslund Boligselskab og Vridsløselille Andelsboligforening om denne vigtige opgave. Vi er klar over, at der er stort fokus på denne bebyggelse og derfor også på vores indsats. Det er vores ambition, at renoveringen bliver en positiv oplevelse for alle, siger koncerndirektør Jens Nyhus, der er ansvarlig for MT Højgaards byggeriforretning.

MT Højgaards nye opgave i Albertslund føjer sig til en række af andre lignende opgaver, hvor koncernens kompetencer og styrke kommer i spil.

Kontrakten om renoveringen ventes underskrevet snarest efter at de sædvanlige udbudsaktiviteter er tilendebragt. Aftalen forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i renoveringsperioden. Den giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling i 2012.

Om projektet

Albertslund Syd blev skabt i midten af 1960’erne som et tæt og lavt byggeri for at skabe intimitet, sociale sammenhænge, lys og luft. Boligerne blev bygget som gård- og rækkehuse med små haver. Bebyggelsen er inddelt i kvarterer med smalle stræder og små torve. Albertslund Syd betragtes som et af velfærdsstatens ikoner og har derfor stor interesse for både nutid og eftertid.

Renoveringen af rækkehusene er omfattende og indgår i en samlet plan for området. Dens mål er at udvikle Albertslund Syd fysisk og socialt, så det også i fremtiden vil være et attraktivt boligområde for flest mulige. Renoveringen skal fremtidssikre boligerne og give dem tidssvarende kvaliteter. Renoveringen skal således hænge sammen med øvrige indsatser i området, som strækker sig over ti år. De samlede udgifter er vurderet til omkring DKK 1,5 mia.

Fakta

Projektteamet består af: MT Højgaard (totalentreprenør), Rubow Arkitekter A/S, Opland Landskabsarkitekter A/S, Torkil Laursen A/S (ingeniør VVS og Vent.), Gert Carstensen A/S (ingeniør EL) og MT Højgaard A/S (ingeniør konstruktioner & bæredygtighed.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies