Fremgang i MT Højgaards omsætning

27. august 2012


Danmarks største entreprenør vendte de senere kvartalers negative resultater til et lille overskud i andet kvartal 2012. Koncernens omsætning var 27% højere i første halvår 2012 end i samme periode sidste år. Forventningerne til året som helhed fastholdes.

Vil du vide mere?
kontakt os

MT Højgaard-koncernens omsætning blev på 5,5 mia. kr. i første halvår mod 4,3 mia. kr. i samme periode sidste år.

Driftsresultatet i andet kvartal blev 4 mio. kr. og markerede dermed en vending i forhold til de foregående tre kvartalers underskud. I dette års første kvartal havde koncernen nedskrivninger i forbindelse med den igangsatte omstrukturering og fokusering af virksomheden, så det samlede driftsresultatet blev -147 mio. kr. i første halvår.

Omstruktureringen forløber planmæssigt og ventes at forbedre koncernens lønsomhed væsentligt, efterhånden som de enkelte tiltag får effekt.

Marked i bedring

Tilgangen af nye ordrer til Danmarks største bygge- og anlægsvirksomhed var på 3,8 mia. kr. i første halvår. Ordrebeholdningen udgjorde dermed over 7 mia. kr. ved halvårsskiftet.

- Vi er meget tilfredse med kvaliteten af vores nye ordrer. Med et fast fokus på at sikre lønsomheden er vi meget omhyggelige med at udvælge nye opgaver, som passer til os. Og vi kan nu se, at det virker. Markedets efterspørgsel er også blevet stærkere i år. Det gælder både den offentlige og den private sektor, og vi ser en pæn pipeline af projekter på vej fra tegnebrættet til udbud, siger MT Højgaards konstituerede adm. koncerndirektør Jørgen Nicolajsen.

- Koncernens virksomheder har stærke positioner på markedet. Kunderne er trygge ved vores kvalitet og sammensætning af kompetencer. Og de stoler på, at de har en solid samarbejdspartner i MT Højgaard, siger Jørgen Nicolajsen.

I tæt konkurrence har koncernen vundet en række nye renoveringsordrer i de senere måneder, heriblandt renoveringen af 1.700 boliger i Helsingør og 544 rækkehuse i Albertslund. Ligesom der også er gode perspektiver i den første store entreprise i forbindelse med den nye jernbanestrækning mellem København og Ringsted, som Banedanmark har tildelt MT Højgaard.

Forventer bedre resultat

For året 2012 forventer koncernen fortsat en omsætning på samme niveau som i 2011 (9,3 mia. kr.), eventuelt lidt højere.

De iværksatte tiltag forventes at slå igennem i indtjeningen, som derfor ventes forbedret gradvis i den kommende tid. Der forventes således et positivt resultat i andet halvår.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies